Mexiko chytilo vodcu drogového kartelu Juaréz, Vicenteho Carrilla

NETKY.SK • 10 Október 2014, 07:20 • 2 min
Mexiko chytilo vodcu drogového kartelu Juaréz, Vicenteho Carrilla

MEXIKO - Mexické úrady chytili vodcu kedysi obávaného drogového kartelu Juaréz, Vicenteho Carrilla. Ide už o druhého zatknutého drogového bossa v priebehu týždňa, uviedol dnes tlačovej agentúre Reuters vládny zdroj.

slovakia

left justify in out

Vicente Carrillo, dlhoročný vodca drogového kartelu Juaréz, bol tvrdým súperom Joaquina "Shortyho" Guzmána, ktorý bol až do zadržania vo februári najhľadanejším drogovým bossom na svete.

 

Vojna o územia vplyvu medzi oboma gangmi v rokoch 2009-2011 priniesla krviprelievanie do mexického mesta Ciudad Juárez na hranici s americkým štátom Texas.

 

Carrilla chytili v nepokojnom severomexickom meste Torreón, spresnil vládny zdroj. Spojené štáty vypísali odmenu päť miliónov dolárov na Carrillovu hlavu, Mexiko ponúkalo odmenu 30 miliónov pesos (2,24 milióna dolárov).

 

Tento vášnivý milovník koní, ktorý využíval sieť rančov s dobytkom v severnom štáte Chihuahua na skladovanie dodávok kolumbijského kokaínu, prevzal vedenie kartelu Juárez v roku 1997, po smrti svojho brata Amada počas plastickej operácie.

 

Carrilla chytili len niekoľko dní po zatknutí Héctora Beltrána Leyvu, jedného z najznámejších mexických drogových bossov na úteku. Leyvu zadržali vojaci v malebnom meste v strednej časti Mexika, obľúbenom u amerických dôchodcov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies