Mexiko chce priamy postup na MS, nemusí hrať ani baráž

NETKY.SK • 14 Október 2013, 12:58 • 2 min
Mexiko chce priamy postup na MS, nemusí hrať ani baráž

BRATISLAVA - Na budúcoročné majstrovstvá sveta do Brazílie majú zo zóny CONCACAF zatiaľ istú miestenku futbalisti USA a Kostariky, ktorým v šesťčlennej finálovej skupine patria prvé dve priečky so ziskom 19. resp. 15 bodov.

slovakia

left justify in out

Pred utorkovými záverečnými duelmi v tejto kvalifikácii Severnej a Strednej Ameriky a karibskej oblasti figuruje na tretej priečke znamenajúcej tiež priamy postup na MS 2014 reprezentácia Hondurasu so 14 bodmi. Zverencom kolumbijského trénera Luisa Fernanda Suareza Guzmana veľmi pomohlo piatkové domáce víťaztvo nad Kostaričanmi 1:0, o ktoré sa postaral v 64. min Jerry Bengtson. V Hondurase vedia, že na definitívu účasti na MS im stačí v derniére nerozhodný výsledok v Kingstone proti domácej Jamajke: v tom prípade by 53-ročný Fernando Suarez mohol viesť už druhý reprezentačný tím na svetovom šampionáte - na MS 2006 sedel na lavičke Ekvádora a jeho zverenci skončili púť v osemfinále na Anglicku (0:1, gól David Beckham).

Po 24 rokoch nechcú na záverečnom turnaji MS chýbať futbalisti Mexika. V aktuálnej tabuľke sú hráči z krajiny Aztékov momentálne s 11 bodmi na štvrtej priečke, ktorá by znamenala barážové pokračovanie s víťazom oceánskej zóny Novým Zélandom. "Naším cieľom je ešte zabojovať o priamy postup do Brazílie. Prvým predpokladom je naplno zabodovať na kostarickej pôde, o čo sa budeme snažiť. Na trávniku nechajú moji zverenci všetky sily," uviedol nový tréner Mexika Víctor Manuel Vucetich, ktorý len v septembri nahradil pri kormidle neúspešného Josého Manuela De la Torreho. Pre Mexiko sa kvalifikácia nevyvíjala dobre, v piatkovom dueli zachránil dôležité domáce víťazstvo nad Panamou (2:1) až v 85. min striedajúci Raul Jimenez z klubu CF América. Jeho spoluhráč Oribe Peralta, ktorý v 40. min otvoril skóre proti Paname, skonštatoval: "Vieme, že na play-off proti Novému Zélandu nám stačí utorková remíza s Kostarikou, ale my pôjdeme nekompromisne za víťazstvom." 

Pri rovnosti bodov tímov v konečnej tabuľke je prvým kritériom celkové skóre. Z "úzadia" preto môže ešte pomýšľať na baráž aj Panama, ktorá privíta "o česť" hrajúceho lídra z USA a v prípade víťazstva a zároveň prehry Mexika môže ešte obsadiť štvrté miesto. Futbalisti Jamajky už budú naisto na poslednom mieste v konkurencii poltucta mužstiev. 

Program záverečných zápasov kvalifikácie MS 2014 v zóne CONCACAF: 
Jamajka - Honduras (Kingston, 3.30 h SELČ už v stredu) 
Panama - USA (Ciudad de Panamá, 3.30 h SELČ už v stredu) 
Kostarika - Mexiko (San José, 3.30 h SELČ už v stredu) 

Tabuľka: 
1. USA 9 6 1 2 12:6 19 - postup na MS 2014 
2. Kostarika 9 4 3 2 11:6 15 - postup na MS 2014 
3. Honduras 9 4 2 3 11:10 14 
--------------------------------------------------------------------- 
4. Mexiko 9 2 5 2 6:7 11 
--------------------------------------------------------------------- 
5. Panama 9 1 5 3 8:11 8 
6. Jamajka 9 0 4 5 3:11 4 

Pozn.: Prvé tri tímy postúpia na MS, na štvrtý v poradí čaká baráž proti Novému Zélandu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies