Mexiko chce pre stavbu múra preskúmať všetky svoje spoločné projekty s USA

NETKY.SK • 10 Apríl 2018, 06:33 • 2 min
Mexiko chce pre stavbu múra preskúmať všetky svoje spoločné projekty s USA

MEXIKO - Mexická vláda preskúma všetky projekty, na ktorých spolupracuje so Spojenými štátmi.

slovakia

left justify in out

Rozhodla sa tak pre stupňujúce sa napätie medzi oboma krajinami spôsobené prisťahovalectvom i plánovaným múrom, ktorý chcú USA postaviť na spoločných hraniciach.

 

Mexický prezident Enrique Peňa Nieto vyzval v nedeľu večer na zasadnutí vládneho kabinetu všetky ministerstvá, aby preskúmali svoju spoluprácu s USA. Mexiko s USA spolupracuje vo viacerých oblastiach vrátane boja proti nelegálnemu prisťahovalectvu a organizovanému zločinu.

 

Americký prezident Donald Trump však túto krajinu obvinil, že nerobí dosť pre to, aby zabránila nelegálnym prisťahovalcom zo Strednej Ameriky vstupovať cez svoje územie do USA. Minulý týždeň zároveň požiadal, aby bolo na stráženie mexicko-amerických hraníc nasadených 2000-4000 príslušníkov Národnej gardy. Ich misia by mala trvať dovtedy, kým na hraniciach nebude postavený plot.

 

Mexický prezident Enrique Peňa Nieto reagoval vyhlásením, že jeho krajina je pripravená na dialóg s USA, ten však musí byť založený na vzájomnej úcte. Zdôraznil pritom, že Mexičania sa rokovaní neboja a nikdy na ne "nepôjdu zo strachu". Dodal, že Mexiko nedovolí, aby jeho kroky v dvojstranných vzťahoch určovala negatívna rétorika či neúcta.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies