Mexiko: Armáda zhabala 40 ton marihuany v tajnom tuneli na hraniciach s USA

NETKY.SK • 13 Júl 2012, 11:18 • 2 min
Mexiko: Armáda zhabala 40 ton marihuany v tajnom tuneli na hraniciach s USA

Mexiko Armáda zhabala 40 ton marihuany v tajnom tuneli na hraniciach s USA - Krimi Mexická armáda zhabala vyše 40 ton marihuany pri vstupe do tajného tunela, ktorý vedie popod hranicu do Spojených štátov, ale nemá východ na americkom území. Armáda dnes oz

slovakia

left justify in out

img

Mexická armáda zhabala vyše 40 ton marihuany pri vstupe do tajného tunela, ktorý vedie popod hranicu do Spojených štátov, ale nemá východ na americkom území.
      Armáda dnes oznámila, že tunel objavený vo štvrtok v mexickom pohraničnom meste Tijuana mal dĺžku takmer 366 metrov, pričom 92 metrov sa rozkladalo už na území susediaceho amerického mesta San Diego. Tunel sa začínal v skladisku, kde vojaci našli vlečku plnú hliny, lopát, vŕtačiek a ďalšieho náradia.
      Tunel bol osvetlený, mal vetranie a sieť koľajníc.
      Je to už druhý veľký nedokončený tunel, nájdený v oblasti miest San Diego-Tijuana za minulé dva dni a tretí v americko-mexickom pohraničí za týždeň.
      Tretí tunel, používaný na pašovanie drog, bol dokončený a našli ho v sobotu 7. júla. Podzemná chodba merala 230 metrov. Začínala sa v suteréne jedného z obchodov v meste San Luis Río Colorado v mexickom štáte Sonora a končila sa pod obchodom v meste San Luis v americkom štáte Arizona. Tunel bol približne 1,3 metra vysoký a meter široký a nachádzal sa v hĺbke takmer 18 metrov. Vybavený bol elektrickým osvetlením a vetraním. Našli sa v ňom tri malé vozíky, na ktorých sa balíčky s drogami prepravovali do USA.
      Mexické organizované zločinecké skupiny pravidelne kopú tunely na pašovanie marihuany a kokaínu do Spojených štátov. Za ostatných päť rokov americké orgány odhalili 80 takýchto tunelov.

Zdroj: TASR/Associated Press



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies