Mexiko: Armáda zadržala rekordné množstvo opiátov

NETKY.SK • 16 Marec 2012, 07:54 • 2 min
Mexiko: Armáda zadržala rekordné množstvo opiátov

Mexiko Armáda zadržala rekordné množstvo opiátov - Krimi Mexická armáda zadržala v štáte Guerrero rekordné množstvo opiátov. Ide o 3640 litrov tmavej tekutiny, ktorá obsahuje heroín, čo je najväčšia korisť tohto v Mexiku.

slovakia

left justify in out

img

Mexická armáda zadržala v štáte Guerrero rekordné množstvo opiátov. Ide o 3640 litrov tmavej tekutiny, ktorá obsahuje heroín, čo je najväčšia korisť tohto v Mexiku.
      Mexické ministerstvo obrany v stredu oznámilo, že sa tekutina sa našla v tajnom laboratóriu v dedine Las Mesas de Pineda, ktorá patrí sa samosprávnej oblasti Coyuca de Catalán. Zrejme z nej sa mal získať čistý heroín.
      "Heroín bol rozdelený do 60 nádob rôznych veľkostí. Zadržaných bolo aj 16,7 kilogramu ópiovej žuvacej hmoty, 22 kilogramov maku a desať litrov acetónu," uviedlo ministerstvo vo vyhlásení.
      Mexiko zažíva v súčasnosti krvavé drogové vojny. Za ostatných päť rokov pri incidentoch súvisiacich s organizovaným zločinom zomrelo už približne 50.000 ľudí. Niekoľko mocných drogových gangov bojuje medzi sebou o výnosný obchod s drogami. Proti gangom vedú vojnu aj bezpečnostné sily krajiny.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies