Mexiko a Venezuela s istotou štvrťfinále,Uruguaj zlyhal a nepostúpi

NETKY.SK • 10 Jún 2016, 07:26 • 2 min
Mexiko a Venezuela s istotou štvrťfinále,Uruguaj zlyhal a nepostúpi

PHILADELPHIA - Futbalisti Mexika a Venezuely si v predstihu zabezpečili postup z C-skupiny do štvrťfinále Copa America v USA. Naopak, 15-násobný juhoamerický šampión Uruguaj bude vo vyraďovacej fáze prekvapujúco chýbať, rovnako ako zatiaľ štvrtý tím skupiny Jamajka.

slovakia

left justify in out

Uruguaj po prehre v úvodnom dueli s Mexikom (1:3) nečakane nestačil ani na Venezuelu, ktorej podľahol vo Philadelphii 0:1. Jediný gól súboja strelil v 36. minúte Jose Salomon Rondon, útočník West Bromwich Albion dorazil do siete strelu Alejandra Guerru, ktorý dokázal vyraziť brankár Fernando Muslera iba na brvno. "La Celeste" sa museli v zápase opäť zaobísť bez kanoniera Luisa Suareza, ktorý nemohol nastúpiť pre zranenie. Útočník FC Barcelona sa však po zápase kriticky vyjadril na adresu trénera Oscara Tabareza, že mu nedal šancu aspoň aspoň v záverečných minútach, keď sa Uruguaj snažil o vyrovnanie.

 

V Pasadene Mexičania potvrdili úlohu favorita a poradili si s Jamajkou 2:0 vďaka gólovej hlavičke Javiera Hernandeza a presnom zásahu striedajúceho Oribeho Peraltu.

 

"Nepôsobili sme na ihrisku ako tím, ktorý ide do zápasu s cieľom uhrať dobrý výsledok. Suareza som nenasadil preto, lebo nebol pripravený. Pravdepodobne nenastúpi ani v pondelňajšom poslednom zápase skupiny proti Jamajke," citovala slová Tabareza agentúra AP. Venezuela je v juhoamerickej kvalifikácii MS 2018 na poslednom 10. mieste, vo Philadelphii však vďaka disciplinovanému výkonu obrátila naruby papierové predpoklady a prvýkrát v histórii zdolala na Cope Uruguaj. "Pred zápasom som sa hráčov spýtal, či veria tomu, že môžu vyradiť jedného zo spolufavoritov na titul. Všetci odpovedali, že áno. Kolektívny výkon priniesol ovocie v podobe cenného víťazstva," zdôraznil venezuelský kouč Rafael Dudamel.

 

V Pasadene Mexičania potvrdili úlohu favorita a poradili si s Jamajkou 2:0 vďaka gólovej hlavičke Javiera Hernandeza a presnom zásahu striedajúceho Oribeho Peraltu. "Počas celého zápasu sme boli lepším tímom a nepúšťali sme súpera do vyložených šancí. Nečakal som, že budeme mať až takú veľkú podporu mexickej populácie, ktorá žije v USA. Dnes robili v hľadisku riadny rámus, boli skvelí. Hráči cítili priazeň publika a snažili sa zo seba vydať všetko," pochvaľoval si žičlivú atmosféru v hľadisku mexický kormidelník Juan Carlos Osorio.

 

45. ročník Copa America

C-skupina

Uruguaj - Venezuela 0:1 (0:1)

Gól: 36. Rondon

 

 

Mexiko - Jamajka 2:0 (1:0)

Góly: 18. Hernandez, 81. Peralta

 

 

Tabuľka

1. Mexiko 2 2 0 0 5:1 6*

2. Venezuela 2 2 0 0 2:0 6*

--------------------------------------

3. Uruguaj 2 0 0 2 1:4 0

4. Jamajka 2 0 0 2 0:3 0

*-postup do štvrťfinále

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies