Mexiké úrady pátrajú po drogovom bossovi, z horských dedín vysídlili 250 rodín

NETKY.SK • 20 Október 2015, 10:17 • 2 min
Mexiké úrady pátrajú po drogovom bossovi, z horských dedín vysídlili 250 rodín

MEXIKO - Mexické úrady z bezpečnostných dôvodov vysťahovali vyše 250 rodín z horských oblastí štátu Durango, kde pokračuje intenzívne pátranie po narkobarónovi Joaquínovi Guzmánovi, ktorý v júli ušiel z prísne stráženého väzenia. Pátracia operácia sa koná aj na území susedného štátu Sinaloa.

slovakia

left justify in out

Ako s odvolaním sa na miestne úrady informoval mexický denník Excelsior, dočasne presídleným rodinám poskytli náhradné ubytovanie, stravu i lekársku pomoc, keďže niekoľko dní sa zo svojich domovov presúvali pešo. Vláda štátu Durango deklarovala, že je pripravené poskytovať im pomoc tak dlho, ako si to situácia vyžiada. Mexické úrady uplynulý víkend informovali, že pátranie po Guzmánovi, prezývanom "El Chapo" (Krpec), sa v uplynulých týždňoch presunulo do hôr na severozápade Mexika. Podľa nich bol narkobarón zrejme zranený na tvári a nohe, keď sa nedávno snažil uniknúť polícii, ktorá mu bola na stope.

 

Vláda ubezpečila, že v pátraní po najhľadanejšom drogovom bossovi pokračuje od 11. júla, keď sa mu podarilo ujsť tunelom vykopaným z cely v najstráženejšej väznici krajiny, ležiacej neďaleko hlavného mesta, kde si odpykával svoj trest. Guzmánovi sa z väzenia podarilo ujsť aj v roku 2001. Dolapili ho znova vlani vo februári. Americké úrady vypísali odmenu päť miliónov dolárov za prezradenie miesta, kde sa Guzmán skrýva.mGuzmánom riadený kartel Sinaloa kontroluje veľkú časť obchodov s kokaínom, marihuanou a metamfetamínom v USA.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona