Mexický miliardár Carlos Slim sa stal hlavným akcionárom New York Times

NETKY.SK • 16 Január 2015, 14:57 • 2 min
Mexický miliardár Carlos Slim sa stal hlavným akcionárom New York Times

NEW YORK - Mexický miliardár Carlos Slim (64) je nielen druhým najbohatším mužom sveta, ale teraz už aj hlavným akcionárom popredného amerického denníka New York Times. Informoval o tom denník Handelsblatt.

slovakia

left justify in out

Slim nedávno nakúpil akcie New York Times za 101,1 milióna USD (86,35 milióna eur), čím jeho podiel dosiahol 16,8 %. Kontrolný balík akcií aj naďalej zostáva v rukách rodiny Sulzbergerových prostredníctvom jednej nadácie.
     

Miliardár sa v denníku prvýkrát angažoval počas finančnej krízy v roku 2009, keď mu požičal 250 miliónov USD. V tom čase sa tlači výrazne znížili príjmy z reklamy. Denník musel vykonať drastické úsporné opatrenia a predať väčšinu svojich kancelárií na Manhattane.
     

Časopis Forbes zaradil Slima s majetkom v odhadovanej hodnote 72 miliárd USD na druhé miesto v rebríčku najbohatších ľudí sveta. Majetok nadobudol ako podnikateľ v telekomunikáciách a následne rozšíril svoju činnosť aj do ďalších priemyselných oblastí. Mexičan však ani zďaleka nie je jediný, kto pre seba "objavil" mediálny biznis. Napríklad, zakladateľ Amazonu Jeff Bezos v roku 2013 kúpil Washington Post a najznámejší investor Warren Buffet investoval nemalé čiastky do viacerých periodík.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona