Mexický gitarista Carlos Santana získal American Book Award

NETKY.SK • 21 Júl 2015, 11:45 • 2 min
Mexický gitarista Carlos Santana získal American Book Award

BRATISLAVA - Mexickému gitaristovi Carlosovi Santanovi udelili American Book Award za memoáre The Universal Tone: Bringing My Story to Light. Publikáciu, ktorá vyšla vlani, 68-ročný muzikant napísal spolu s hudobným historikom a novinárom Ashleym Kahnom a spisovateľom Halom Millerom.

slovakia

left justify in out

Ocenenie, ktoré od roku 1978 udeľujú autori autorom za úspechy v literatúre, tento rok okrem spomínanej trojice získalo 13 ďalších literátov. Za celoživotné dielo ocenili americkú poetku Anne Waldman. Carlos Santana, ktorého prestížny časopis Rolling Stone zaradil na pätnáste miesto v stovke najlepších gitaristov všetkých čias, spolupracoval na viac ako 50 albumoch.

 

Preslávil sa na prelome 60. a 70. rokov 20. storočia so skupinou Santana, s ktorou v roku 1969 debutoval na hudobnej scéne s eponymným albumom. Diskografia kapely obsahuje 23 štúdiových albumov, sedem živých nahrávok a 22 kompilácií. Z ich komerčne najúspešnejšej nahrávky Supernatural (1999) sa predalo na celom svete približne 15 miliónov kópií a hudobníci za ňu v roku 2000 získali niekoľko cien Grammy.

 

Na albume spolupracovalo viacero zvučných mien, okrem iných sa na ňom objavil Eric Clapton, Eagle-Eye Cherry, Lauryn Hill či Dave Matthews. Santana má okrem toho na konte sedem sólových albumov. Od roku 1997 má svoju hviezdu na Hollywoodskom chodníku slávy. V roku 1998 kapelu Santana uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies