Mexický drogový kartel na ulici popravil známeho novinára

NETKY.SK • 16 Máj 2017, 13:09 • 2 min
Mexický drogový kartel na ulici popravil známeho novinára

MEXIKO - Uznávaného mexického novinára, ktorý písal o obchode s drogami, zastrelili v pondelok na ulici v meste Culiacán, metropole štátu Sinaloa, keď sa vracal domov z práce. Oznámila to dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Reportér Javier Valdez (50) bol jedným z najznámejších novinárov, ktorí písali o organizovanom zločine v Mexiku. Narodil sa, žil a zomrel v štáte Sinaloa, v ktorom pôsobí obávaný drogový kartel rovnakého mena.

Vražda Valdeza prichádza len mesiac a pol po tom, čo bola zavraždená jeho kolegyňa Miroslava Breachová. Tú zabili v marci v štáte Chihuahua pri hraniciach s USA.

Od začiatku tohto roka zabili v Mexiku celkovo už päť novinárov. Podľa Výboru na ochranu novinárov (CPJ) bolo od roku 1992 v tomto štáte usmrtených najmenej 40 novinárov a hlásených viac ako 50 prípadov hrozieb voči novinárov.





 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies