Mexickí učitelia už majú toho dosť: Štrajkovať prišli s tyčami a palicami!

NETKY.SK • 14 September 2013, 06:24 • 2 min
Mexickí učitelia už majú toho dosť: Štrajkovať prišli s tyčami a palicami!

MEXIKO - Tisíce štrajkujúcich učiteľov dnes ovládli historické centrum hlavného mesta Mexika, kde zablokovali ústredné námestie. Pedagógovia prišli ozbrojení kovovými tyčami a drevenými kyjakmi.

slovakia

left justify in out

V oblasti je veľa policajtov, čo by podľa agentúry AP mohlo prerásť do zrážok. Protesty proti reforme vzdelávacieho systému v krajine prebiehajú už niekoľko týždňov. Učitelia zablokovali ulice vedúce na námestie Zócalo plastovými dopravnými rozdeľovačmi a oceľovými plotmi. Na druhej strane barikád sa zhromažďovali príslušníci polície vo výstroji na potláčanie násilností. Na historickom námestí, niekdajšom centre aztéckeho Tenochtitlánu, sa nachádzajú niektoré z najznámejších turistických atrakcií mesta - Metropolitná katedrála či Templo Mayor. Mexická vláda sľúbila, že v sobotu sa tu budú konať oslavy Dňa nezávislosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies