Mexickí študenti uniesli cisternový kamión, dva autobusy a štyroch policajtov

NETKY.SK • 14 September 2017, 09:45 • 2 min
Mexickí študenti uniesli cisternový kamión, dva autobusy a štyroch policajtov

MEXIKO - Radikálni študenti uniesli v stredu v južnom Mexiku cisternový kamión s benzínom a dva autobusy. Incident sa stal v štáte Guerrero, kde skupina vysokoškolákov, ktorí sa na unášaní autobusov a menších nákladných áut podieľali už niekoľko rokov, ukradla kamión, aby mohla z cisterny naplniť ich nádrže.

slovakia

left justify in out

Roberto Alvarez, hovorca bezpečnostných služieb v Guerrere, pre spravodajskú televíziu Milenio uviedol, že polícia zablokovala študentom cestu, keď sa s cisternou chceli vrátiť do areálu školy pre učiteľov v meste Ayotzinapa a donútila ich, aby sa vzdali dvoch autobusov. Tými údajne skupina chcela nabúrať do policajného stanovišťa. Pri zásahu muži zákona zatkli desať študentov.

Na zatknutie reagovali ďalší študenti, ktorí neskôr v stredu prišli do mesta Tixtla a uniesli štyroch policajtov, aby sa mohli domáhať prepustenia spomínaných desiatich. Podľa Alvareza zatknutých zrejme prepustia a vymenia ich za unesených príslušníkov polície.

Stredajšie udalosti sú ďalšími násilnými incidentami na vysokej škole Ayotzinapa, kde v roku 2014 zmizlo 43 študentov, ktorých miestna polícia udala lokálnemu drogovému kartelu. Komisia rodičov nezvestných vysokoškolákov odsúdila policajný zásah, ktorý zahŕňal aj otvorenú paľbu na autobusy, označila ho za "neprimerané použitie sily" a požadovala "ukončenie represií". Vysoká škola pre učiteľov v Ayotzinapa sa hlási k socialistickému vzdelávaniu. Tamojší študenti unášajú vozidlá či kradnú benzín dlhodobo a financujú z toho svoje politické hnutie a nábor nových študentov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies