Mexickému narkobarónovi začali v base rednúť vlasy: Dostal prechádzky naviac

NETKY.SK • 9 August 2016, 08:30 • 2 min
Mexickému narkobarónovi začali v base rednúť vlasy: Dostal prechádzky naviac

MEXIKO - Právnici väzneného mexického narkobaróna Joaquína Guzmána, známeho aj ako El Chapo, vybojovali pre svojho mandanta zlepšenie životných podmienok v prísne stráženom väzení neďaleko mesta Ciudad Juárez ležiaceho v blízkosti hraníc s USA. Informovala o tom televízia Fox News.

slovakia

left justify in out

Právnikom sa podarilo dosiahnuť, že Guzmán bude mať každý deň 30-minútovú prechádzku na väzenskom dvore namiesto doteraz platného nariadenia o troch polhodinových prechádzkach do týždňa. Tím advokátov žiadosť zdôvodnil tým, že ich mandant trpí vo väzení veľkým stresom, ktorý sa prejavuje výrazným úbytkom vlasov na hlave.


Ďalším veľkým zlepšením životných podmienok je aj to, že narkobarón bude môcť jesť v jedálni so spoluväzňami, nie ako doteraz, sám a vo svojej cele.


Ostatné podmienky pobytu El Chapa vo väzení zostali nezmenené: Guzmánov kontakt s vonkajším svetom je obmedzený na dve hodinové návštevy do týždňa, pričom jedna je vyhradená pre niektorého z členov rodiny a druhá pre jedného z jeho právnych poradcov.


Guzmán, šéf drogového kartelu Sinaloa, je považovaný za jednu z najvýznamnejších postáv zločineckého prostredia v Mexiku. Začiatkom januára tohto roku sa po tretíkrát dostal do rúk polície.


Prvýkrát ho zadržali v roku 1993 v Guatemale, odkiaľ bol vydaný do Mexika. V roku 2001, keď sa objavila informácia o jeho vydaní do USA, sa mu však z väzenia podarilo ujsť. Po 13 rokoch na úteku ho polícia znova chytila vo februári 2014. V júli 2015 sa mu však opäť podarilo ujsť, a to tunelom vykopaným z cely väzenia do najbližšieho domu. Na úteku vtedy strávil pol roka. Vo väzení Ciudad Juárez, kde sa momentálne nachádza, ho stráži okolo 700 príslušníkov ochranky, a to vnútri objektu i v jeho okolí.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies