Mexického boxera suspendovali za klenbuterol, Golovkin jeho verziu vysmial

NETKY.SK • 26 Marec 2018, 11:56 • 2 min
Mexického boxera suspendovali za klenbuterol, Golovkin jeho verziu vysmial

CARSON CITY - Nevadská športová komisia dočasne suspendovala mexického profesionálneho boxera Canela Álvareza pre pozitívny test na zakázanú látku klenbuterol. Dvadsaťsedemročný pästiar má pozastavenú činnosť minimálne do vypočúvania 10. apríla, na ktorom bude vysvetľovať prítomnosť liečiva v organizme.

slovakia

left justify in out

Canelo sa odvoláva na konzumáciu kontaminovaného mäsa. Túto možnosť nevylúčila ani Svetová antidopingová agentúra (WADA). Canelovej verzii sa však vysmial jeho plánovaný najbližší súper Gennadij Golovkin. Spoločne majú 5. mája absolvovať odvetný súboj o majstra sveta v strednej váhovej kategórii. Prvý súboj sa skončil kontroverznou remízou.

 

"Mexické mäso? Prosím vás, to nie je o mäse. Je to o Canelovi a jeho tíme. Podvádza, zneužíva lieky a všetci sa tvária, že nie. Očividne boli jeho svaly neprirodzene väčšie a boli vidieť aj stopy po vpichoch," cituje Golovkina špecializovaný portál Bad Left Hook. Klenbuterol sa využíva napríklad pri liečbe astmy, no pomáha aj pri rýchlejšom spaľovaní tukov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies