Mexické úrady začali exhumovať masový hrob objavený v štáte Morelos

NETKY.SK • 24 Máj 2016, 13:04 • 2 min
Mexické úrady začali exhumovať masový hrob objavený v štáte Morelos

MEXIKO - Mexické úrady začali s exhumáciou 116 tiel objavených vlani v masovom hrobe v štáte Morelos. Hrob bol objavený v odľahlej lokalite pri meste Tetelcingo a pozostáva z dvoch desať metrov hlbokých jám. Morelos patrí medzi mexické štáty s najvyššou mierou násilia spojeného s drogovou činnosťou.

slovakia

left justify in out

Vyšetrovatelia odoberú z každého tela vzorky DNA a pozostatky budú následne pochované do označených hrobov, oznámila dnes stanica BBC. Podľa odhadov OSN je v Mexiku nezvestných najmenej 20.000 osôb, pričom iné organizácie uvádzajú ešte vyššie čísla. Exhumácia by mala trvať približne päť dní. Zároveň prebieha vyšetrovanie nálezu.


Pri identifikácii osôb pomáhajú vyšetrovateľom i experti z Autonómnej univerzity štátu Morelos (UAEM). "Chápeme neúnavnú snahu pozostalých a organizácií zaoberajúcich sa vyše 30.000 nezvestnými v tejto krajine, ktorá sa topí v barbarizme," vyhlásil rektor UAEM Alejandro Vera na margo aktuálnej bezpečnostnej situácie v Mexiku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies