Mexické tichomorské pobrežie ohrozuje ďalší hurikán

NETKY.SK • 26 November 2015, 15:42 • 2 min
Mexické tichomorské pobrežie ohrozuje ďalší hurikán

MEXICO CITY - Hurikán Sandra, ktorý smeruje k tichomorskému pobrežiu Mexika, dosiahol dnes štvrtý z piatich stupňov intenzity a stal sa tak najsilnejším, aký doteraz zaznamenali v tomto období roka vo východnom Tichomorí. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na vyhlásenie amerického Národného centra pre hurikány so sídlom na Floride.

slovakia

left justify in out

Sandra zosilnela na hurikán štvrtej kategórie podľa Saffirovej-Simpsonovej stupnice v ranných hodinách miestneho času, keď sa jej stred nachádzal približne 925 kilometrov južne od cípu Kalifornského polostrova. Najvyššia rýchlosť sprievodného vetra dosahovala 233 kilometrov za hodinu.

 

Ešte vo štvrtok by mohli v niektorých oblastiach vyhlásiť hurikánovú pohotovosť. Len v októbri pritom zasiahol mexické tichomorské pobrežie hurikán Patricia, ktorý bol istý čas označovaný za jeden z najsilnejších v dejinách, nakoniec však nespôsobil rozsiahlejšie škody.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies