Mexické noviny Norte de Ciudad Juaréz ohlásili zánik pre násilie voči novinárom

NETKY.SK • 3 Apríl 2017, 07:32 • 2 min
Mexické noviny Norte de Ciudad Juaréz ohlásili zánik pre násilie voči novinárom

MEXIKO - Mexické noviny Norte de Ciudad Juaréz prestali v nedeľu po 27 rokoch svojej existencie vychádzať.

slovakia

left justify in out

Dôvodom tohto rozhodnutia je násilie voči novinárom a nedostatočné tresty pre zodpovedných. V editoriáli nedeľňajšieho vydania denníka sa uvádza, že toto číslo bude posledným printovým vydaním daného periodika. Bezprostredne však nebolo jasné, či budú noviny pokračovať v publikovaní na svojom webovom portáli.

 

Len v priebehu marca došlo v Mexiku k vraždám troch novinárov, ktorí sa zaoberali prípadmi prepojenia medzi organizovaným zločinom a politikmi. Mexiko je podľa organizácie Reportéri bez hraníc (RWB) najnebezpečnejšou krajinou pre vykonávanie žurnalistickej práce spomedzi krajín, kde nie je vojna.

 

Podľa americkej mimovládnej organizácie Výbor pre ochranu novinárov (CPJ) bolo v Mexiku od roku 1992 zavraždených približne 90 novinárov. "Mexiko prechádza hlbokou krízou slobody slova. Poškodzuje to však všetkých Mexičanov, pretože zanikaním novín sú ľuďom upierané informácie potrebné pre rozvážne rozhodnutia," tvrdí CPJ.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies