Mexické bezpečnostné sily zatli manželku hľadaného drogového bossa

NETKY.SK • 23 Október 2014, 09:42 • 2 min
Mexické bezpečnostné sily zatli manželku hľadaného drogového bossa

MEXICO CITY - Mexické bezpečnostné sily zatkli manželku jedného z najhľadanejších drogových bossov krajiny Servanda Gómeza Martíneza, šéfa obávaného kartelu Templárskych rytierov. Oznámila to dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na mexické úrady.

slovakia

left justify in out

Gómezovu manželku Anu Patinovú zadržali na diaľnici v štáte Michoacán v strednej časti krajiny, ktorá spája metropolu Mexiko a druhým najväčším mestom Guadalajara. Práve Michoacán predstavuje hlavnú operačnú základňu obávaného kartelu Templárskych rytierov. 

 

Mexický prezident Enrique Peňa Nieto spustil ofenzívu voči tomuto kartelu začiatkom roku 2014. Odvtedy bolo zabitých alebo zaistených mnoho popredných členov gangu.

 

Hlavný šéf Gómez (48), známy pod prezývkou "La Tuta", však doposiaľ uniká zatknutiu. Pred spustením ofenzívy s obľubou zverejňoval na internete videá ospravedlňujúce činnosť kartelu a dokonca poskytoval rozhovory medzinárodným médiám. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona