Mexické bezpečnostné sily zabili lídra kartelu Templárskych rytierov

NETKY.SK • 1 Apríl 2014, 19:23 • 2 min
Mexické bezpečnostné sily zabili lídra kartelu Templárskych rytierov

MEXIKO - Mexické bezpečnostné sily zabili lídra násilného drogového kartelu Templárskych rytierov. Informovali o tom mexickí predstavitelia.

slovakia

left justify in out

Enrique Plancarte Solís padol do rúk námorných síl v pondelok počas operácie v západnom štáte Michoacán. Kartel predstavoval v Michoacáne, kde bojoval proti domobrane, veľký bezpečnostný problém.


Mexický minister bezpečnosti uviedol, že Solísovu totožnosť momentálne overujú. Tento rok sa už bezpečnostným silám podarilo chytiť aj iného popredného člena kartelu Dionisia Loyu Plancarteho, zvaného tiež "El Tio" (ujo). 

 

Templárski rytieri bojujú o kontrolu nad kriminálnymi aktivitami v regióne s kartelom Nová generácia zo susedného štátu Jalisco. Eskalácia násilností viedla vo viacerých mestách k vzniku dobrovoľníckych hliadok, ktoré na vlastnú päsť dozerajú na pokoj a poriadok, keďže ich podľa nich armáda nevie ochrániť. Drogová vojna v Mexiku si v uplynulých sedem rokoch vyžiadala už viac než 77 000 obetí na životoch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies