Mexická vláda Trumpovi odkazuje, že za múr na hraniciach platiť nebude

NETKY.SK • 3 Marec 2016, 21:44 • 2 min
Mexická vláda Trumpovi odkazuje, že za múr na hraniciach platiť nebude

MEXICO CITY - Mexická vláda dnes prvýkrát priamo reagovala na vyjadrenie amerického prezidentského kandidáta Donalda Trumpa, ktorý prisľúbil, že v prípade svojho zvolenia nechá postaviť múr po celej dĺžke americko-mexických hraníc a donúti Mexiko, aby zaň zaplatilo.

slovakia

left justify in out

Mexický minister financií Luis Videgaray "dôrazne a kategoricky" vyhlásil, že účet za tento Trumpom prisľúbený projekt jeho krajina financovať nebude. "Mexiko nebude za žiadnych okolností platiť za múr, ktorý navrhuje pán Trump," povedal Videgaray televíznej stanici Milenio.

 

Navrhovaný múr v Mexiku vyvolal ostrú kritiku širokej verejnosti, tamojšia vláda sa však až doteraz priamej reakcii naň vyhýbala, uviedla agentúra AP.

 

Poslanci miestneho parlamentu v hlavnom meste Mexika dnes zároveň jednohlasne schválili rezolúciu požadujúcu pre Trumpa zákaz vstupu do krajiny, čím reagovali na jeho opakované znevažujúce vyjadrenia na adresu mexických prisťahovalcov v USA.

 

Trump je v súlade s výsledkami primárok momentálne favorizovaným republikánskym kandidátom na post amerického prezidenta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies