Mexická polícia oslobodila 19 rukojemníkov vrátane osem detí: Dva týždne boli zviazaní a mučení!

NETKY.SK • 12 Júl 2014, 07:18 • 2 min
Mexická polícia oslobodila 19 rukojemníkov vrátane osem detí: Dva týždne boli zviazaní a mučení!

MEXIKO - Mexické úrady v piatok informovali, že oslobodili ôsmich neplnoletých rukojemníkov pôvodom zo Salvádora, ktorých ich mexickí únoscovia zadržiavali v krutých podmienkach na severe Mexika. S odvolaním sa na miestnu prokuratúru o tom informovala agentúra Associated Press.

slovakia

left justify in out

Podľa hlavného mexického prokurátora pre oblasť únosov Renata Salesa bolo počas policajnej operácie v štáte Tamaulipas 3. júla oslobodených celkovo 19 Salvádorčanov. Jedenásti z nich boli dospelí, ostatní ešte nedosiahli plnoletosť. Všetky obete únosu ležali na zemi so spútanými rukami a nohami. Polícia zároveň zadržala šiestich údajných únoscov, z ktorých jeden mal 22 rokov a ostatní piati boli vo veku najviac 18 rokov.
      

Obete únosu vypovedali, že v zajatí v meste Tampico strávili viac ako dva týždne, počas ktorých ich únoscovia mučili, znásilňovali ženy a troch ľudí vrátane chlapca zabili pred ich očami.
      

Pri podobnej policajnej operácii v stredu polícia oslobodila v meste Reynosa siedmich ľudí pôvodom z Hondurasu, z toho dve deti. Tí strávili v zajatí viac ako tri týždne.
      

Mexické drogové gangy často unášajú prisťahovalcov z iných krajín Strednej Ameriky a následne vydierajú ich príbuzných v Spojených štátoch. Obeťami únoscov sú čoraz častejšie aj deti a tínedžeri. Podobne aj členmi gangov únoscov sú v čoraz väčšej miere tínedžeri.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies