Mexičanov neprevedie cez baráž "Midas" Vucetich

NETKY.SK • 18 Október 2013, 10:11 • 2 min
Mexičanov neprevedie cez baráž "Midas" Vucetich

MEXICO CITY - Mexická futbalová reprezentácia sa pokúsi prebojovať na budúcoročné majstrovstvá sveta pod vedením štvrtého trénera v tomto kvalifikačnom cykle.

slovakia

left justify in out

Víctor Manuel Vucetich vo štvrtok oznámil, že dostal po dvoch zápasoch výpoveď a nebude mať šancu na reparát v interkontinentálnej baráži s Novým Zélandom. Do funkcie nastúpil 12. septembra, v prvom októbrovom zápase kvalifikácie MS 2014 v zóne CONCACAF vykresal nádej na postup víťazstvom 2:1 nad Panamou, ale v druhom v Kostarike jeho zverenci podľahli 1:2 a len zázračný obrat USA v Paname im hodil barážové lano. Mexiku stále hrozí, že bude na záverečnom turnaji chýbať prvý raz od roku 1990.

Do bojov o účasť na MS 2014 vstúpili Mexičania pod vedením Josého Manuela de la Torreho, ale ten v septembri skončil po domácej prehre 1:2 s Hondurasom. Jeden zápas potom odkoučoval jeho asistent Luis Fernando Tena, po ňom sa ku kormidlu postavil Vucetich - tréner s prezývkou "Kráľ Midas" podľa antickej postavy panovníka z Frýgie, ktorá premenila na zlato všetko, čoho sa dotkla. Kúzlo 13 ligových titulov však na reprezentačnej lavičke nefungovalo. "Áno, som arogantný, som kráľ Midas, ale nie som boh," komentoval Vucetich svoje odvolanie. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona