Metta World Peace bude aj v Taliansku Priateľ pánd

NETKY.SK • 26 Marec 2015, 13:05 • 2 min
Metta World Peace bude aj v Taliansku Priateľ pánd

CANTÚ - Talianske dobrodružstvo amerického basketbalistu Metta World Peace vo štvrtok predpoludním odštartovalo jeho pristátím na milánskom letisku. Krídelník sa s účastníkom tamojšej najvyššej súťaže Acqua Vitasnella Cantú dohodol na zmluve do konca aktuálnej sezóny, popoludní absolvuje tlačovú besedu, stretnutie s fanúšikmi a v piatok prvý tréning s novými spoluhráčmi.

slovakia

left justify in out

Klub už na Twitteri informoval, že 35-ročný rodák z newyorského Queensu bude na drese nosiť obľúbené číslo 37 a meno Priateľ pánd. Práve tak sa nechával oslovovať v Číne, kde naposledy pôsobil a uctil si takýmto spôsobom národný symbol najľudnatejšej krajiny sveta. Narodil sa ako Ron Artest.

 

Defenzívny špecialista má v životopise 931 stretnutí v základnej časti NBA a 85 v play-off. S Los Angeles Lakers získal titul v roku 2010, ale neobchádza ho najmä povesť problémového hráča. V apríli 2012 si vyslúžil zákaz štartu v siedmich dueloch za nevysvetliteľný úder lakťom do hlavy vtedajšieho Oklahomčana Jamesa Hardena, ktorému spôsobil otras mozgu. Trest bol však iba omrvinkou z rekordného 86-zápasového dištancu za jeho účasť v bitke s fanúšikmi Detroitu v novembri 2004, keď si obliekal dres Indiany. World Peace hral aj za Chicago, Sacramento a Houston, má kariérny priemer 13,8 bodu a 4,7 doskoku na jeden duel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies