Metsuovi dávali tri mesiace, ale zabojoval a žije

NETKY.SK • 31 Júl 2013, 14:45 • 2 min
Metsuovi dávali tri mesiace, ale zabojoval a žije

PARÍŽ - Tri mesiace života dávali lekári francúzskemu futbalovému trénerovi Brunovi Metsuovi.

slovakia

left justify in out

Päťdesiatdeväťročný kormidelník, ktorý na majstrovstvách sveta 2002 v službách Senegalu šokoval Francúzsko pamätným víťazstvom 1:0 a postupom do štvrťfinále, sa podľa odborníkov nachádzal v konečnom štádiu rakoviny. Zhubné ochorenie zasiahlo pečeň, pľúca aj hrubé črevo. Diagnostikovali mu ho v októbri minulého roku v Dubaji, keď počas pôsobenia v klube Al-Wasl pociťoval problémy so žalúdkom.

"Dali mi tri mesiace. Zostal som v šoku. S manželkou Viaviane sme odchádzali z nemocnice v slzách. Myslel som na deti a všetkých ľudí z môjho okolia. Prakticky ihneď som začal s chemoterapiou, bol som taký slabý, že ma museli priviezť na invalidnom vozíku, ale nevzdával som sa," vrátil sa v čase 59-ročný bývalý aktívny hráč. Až zoči-voči smrti si uvedomil, čo je to bojovať o život. "Ako tréner som často hráčom vravieval, že ich čaká životný zápas. Teraz som ho hral ja. Veľmi ma v ňom inšpiroval príbeh Érica Abidala," priznal Metsu. Najťažšie chvíle prežíval vo februári, keď v čase vrcholiacej chemoterapie dostal zápal pľúc. "Desať dní som balansoval na hranici života a smrti. Najťažší boj, aký poznám. Deväťdesiat percent ľudí by zomrelo, ale ja som neuveriteľne túžil žiť. Veľa som sa naučil o sebe a o rodinných hodnotách. Dnes môžem sledovať, ako moje deti rastú. Mám za sebou deväť šťastných mesiacov po ich boku a to je lepšie ako futbal," dodal Metsu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona