Suroviny:
4 vajcia, 250 g práškového cukru, 2 dcl vody, 2 dcl oleja, 2 bielky, 350 g hladkej múky, ½ prášku do pečiva, 30 g kakaa, tuk na vymastenie a strúhanka na vysypanie formy
5 dcl mlieka, 120 g cukru, 2 žĺtky, 1 vanilkový cukor, 1 zlatý klas, 250 g masla
Príprava:
Žĺtky vymiešame s polovicou cukru do penista, pridáme vodu a olej. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, do ktorého vmiešame druhú časť cukru. Múku, prášok do pečiva a sneh z bielkov pridáme k žĺtkom. Cesto rozdelíme na dve časti. Do jednej pridáme kakao. Cestá upečieme v dvoch formách na srnčí chrbát, necháme vychladnúť a vyklopíme. Pripravíme si plnku. V troche mlieka si rozmiešame zlatý klas a vanilku. Za stáleho miešania vylejeme do ostatného vriaceho mlieka a uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť. Maslo s cukrom zmiešame a po častiach primiešame do uvarenej kaše. Cesto nakrájame na 1 cm plátky a striedavo bledé a tmavé cesto zlepujeme pripravenou plnkou. Polejeme čokoládovou polevou. Krájame do šikma.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies