Metropola východu patrí v týchto dňoch milovníkom piva

NETKY.SK • 14 Marec 2015, 13:59 • 2 min
Metropola východu patrí v týchto dňoch milovníkom piva

KOŠICE - Salón Piva, ktorý predstavuje obľúbený mok z produkcie viacerých domácich a zahraničných pivovarov, pokračuje dnes druhým dňom v metropole východu. Súčasťou jeho programu sú ochutnávky rôznych druhov uvedeného nápoja, ako aj hlasovanie za najlepšie slovenské pivo výstavy.

slovakia

left justify in out

Po úspechu minuloročného prvého ročníka výstavy Salón Piva v Bratislave sa organizátori rozhodli dopriať potešenie z pivnej rozmanitosti aj pivárom z východu Slovenska. Podujatie, ktoré odštartovalo v piatok (13.3.) v Dome techniky v Hoteli Centrum, bude dnes medzi 15.00 a 23.00 h pokračovať na rovnakom mieste.
      

"Salón Piva je prezentácia pivovarov formou ochutnávky. Naším hlavným cieľom je ukázať ľuďom pivnú rozmanitosť a pivnú kultúru. V Salóne Piva v Košiciach je momentálne okolo 50 pivovarov hlavne zo Slovenska, potom aj z Česka, Nemecka, Ameriky, zo Škótska či z Dánska. Čo sa týka čapovaných pív, tak tých je tu okolo 150," uviedol pre TASR Ivan Čižmárik z organizačného tímu podujatia.  
      

Na výstave sa degustuje pivo z malých jeden- a dvojdecových sklenených pohárov. "Predstavujeme tu okrem ležiakov aj iné pivné špeciály. Chceme ľuďom vlastne ukázať, že pivo, to nie je len ležiak, ale, že to je rozmanitý nápoj, ktorý sa dá pripraviť rôznymi spôsobmi a s rôznymi druhmi chmeľu a sladu. Máme tu aj nealko pivo a pivové limonády," doplnil Čižmárik.  
      

Návštevníci podujatia sa doteraz zaujímali hlavne o malé slovenské remeselné pivovary. Hlasovaním môžu rozhodnúť o najlepšom pive spomedzi vystavovateľov zo Slovenska.
      

Organizátori sú zatiaľ s priebehom prvého ročníka podujatia v Košiciach spokojní. "Vyzerá to tak, že Košičania majú radi pivo," skonštatoval Čižmárik.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona