Metropola severného Slovenska sa opäť pripojila k charte zdravej mobility

NETKY.SK • 20 August 2010, 08:08 • 2 min
Metropola severného Slovenska sa opäť pripojila k charte zdravej mobility

Metropola severného Slovenska sa opäť pripojila k charte zdravej mobility

slovakia

left justify in out

Mesto Žilina sa opäť pripojilo k iniciatíve pod záštitou Európskej komisie na vytváranie lepších podmienok pre ekologicky prijateľnejšie formy dopravy. Dnešný slávnostný podpis Charty Európskeho týždňa mobility sa symbolicky uskutočnil na Mariánskom námestí priamo v modernej verzii ázijskej rikše, ktorú už druhú letnú sezónu prevádzkuje Turistická informačná kancelária.
"V praxi to znamená zavádzanie ďalších trvalých opatrení preferujúcich slabších účastníkov cestnej premávky. Okrem pokračujúcej revitalizácie povrchov ciest, chodníkov a tvorby bezbariérových priechodov sme sa zaviazali dokončiť prvú etapu a pripraviť všetko potrebné na druhú etapu budovania komunikácií pre cyklistov," povedal žilinský primátor Ivan Harman.
Samospráva plánuje podľa neho výstavbu kruhového objazdu na križovatke ulíc Komenského a Hlinská v širšom centre. Pokračovaním zámeru popularizácie mestskej hromadnej dopravy a skvalitňovania jej služieb bolo tohtoročné zavedenie SMS lístku či do mobilného telefónu jednoducho stiahnuteľného cestovného poriadku.
"Ľudia sa môžu tešiť, prípadne riešiť tzv. Otvorenú ulicu, keď sa Hurbanova ulica v centre Žiliny uzavrie pre motorové vozidlá a bude z nej bulvár pre všetkých chodcov, cyklistov či priestor na tradičnú cyklojazdu 22. septembra," dodal Martin Krištof z Občianskeho združenia Mulica, snažiaceho sa byť mostom medzi občanmi a zainteresovanými inštitúciami pri riešení zdravšieho pohybu v meste.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies