Metro v Londýne ochromil štrajk, ľudia sa zložito dostávali do práce

NETKY.SK • 9 Júl 2015, 10:04 • 2 min
Metro v Londýne ochromil štrajk, ľudia sa zložito dostávali do práce

LONDÝN - Milióny Londýnčanov sa dnes s problémami dostávali do zamestnania alebo radšej zostali doma, pretože londýnske metro úplne ochromil 24-hodinový štrajk jeho zamestnancov.

slovakia

left justify in out

Vedenie Londýnskeho metra (LU) oznámilo, že celý deň nepôjdu žiadne vlaky. Londýnsku "Tube", ako najstaršej podzemnej železnici na svete familiárne hovoria, zastavil spor o plánované zavedenie nočnej prevádzky na niektorých linkách metra počas víkendov.

 

Cestujúci, ktorí zvyčajne využívajú metro, boli dnes nútení ísť pešo, na bicykli či taxíkom, prípadne sa pokúsiť dostať do preplnených autobusov.

 

Londýnsky dopravný podnik Transport for London (TfL) posilnil autobusové spoje a dopravu po rieke a na hlavných nadzemných železničných staniciach rozmiestnil pracovníkov, ktorí pomáhali riadiť zvýšený dopyt po autobusoch a taxíkoch.

 

Do štrajku sa zapojili štyri odborové zväzy, nespokojné s ponúkaným zvýšením miezd a pracovnými podmienkami.

LU argumentuje, že na nočné jazdy metra prijalo do zamestnania ďalších 137 rušňovodičov a že sa plánované zmeny časti zamestnancov vôbec nedotknú.

 

Hovorkyňa premiéra Davida Camerona v stredu povedala, že štrajk je "neprijateľný a neodôvodnený". "Zasiahne to rodiny, pracujúcich i podniky v celej oblasti hlavného mesta," citovala ju agentúra Reuters.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies