Metodicko-pedagogické centrum chce zlepšiť výučbu angličtiny na stredných školách

NETKY.SK • 12 December 2017, 10:32 • 2 min
Metodicko-pedagogické centrum chce zlepšiť výučbu angličtiny na stredných školách

BRATISLAVA - Metodicko-pedagogické centrum (MPC) chce zlepšiť výučbu angličtiny na stredných školách, a preto dodá učiteľom anglického jazyka moderné vzdelávacie materiály na výučbu, ktoré sú vhodné aj na prípravu na maturitu z angličtiny.

slovakia

left justify in out

S ohľadom na pozitívne hodnotenie didaktických vzdelávacích materiálov aj aktivít rozširuje MPC možnosť ich získania aj pre ďalších angličtinárov stredných škôl. Materiály na výučbu anglického jazyka dostanú školy zdarma a bez akýchkoľvek povinností pre školu alebo učiteľov.

Vzdelávacie materiály je možné kombinovať s akoukoľvek učebnicou na výučbu anglického jazyka. Ich veľkou prednosťou je aj ich vhodnosť na prípravu na maturitu. Materiály majú pozitívny vplyv na študentov, udržia ich zvedavosť a pozornosť, lebo odzrkadľujú skutočný život a každodenné situácie v spoločnosti a rovnomerne podporujú všetky kľúčové jazykové kompetencie. Takýto materiál  "je vhodným doplnkovým materiálom na systematizáciu učiva a precvičovanie si prebratých tematických okruhov, ako i gramatických štruktúr. Najvýznamnejším prínosom materiálu je vysoký počet autentických nahrávok, ktoré umožnia študentom zlepšiť počúvanie s porozumením a osvojovať si potrebné stratégie," povedala prezidentka Slovenskej asociácie učiteľov anglického jazyka Jana Bérešová.

V týchto dňoch dostávajú školy materiály  pre všetkých nahlásených učiteľov angličtiny, ktorí môžu začať ihneď používať uvedený digitálny vzdelávací obsah. V prípade, že škola potrebuje materiály pre viac angličtinárov, má možnosť nahlásiť ich správny počet do 20. decembra prostredníctvom formulára.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona