Metodické centrum poslalo podvodníkovi na účet 459 555 eur

NETKY.SK • 20 August 2015, 13:09 • 2 min
Metodické centrum poslalo podvodníkovi na účet 459 555 eur

BRATISLAVA - Metodicko-pedagogické centrum (MPC) poslalo za faktúry 459 555 eur na účet podvodníka.

slovakia

left justify in out

Ako dnes povedala riaditeľka Metodicko-pedagogického centra Danka Kapucianová, vedúci oddelenia ekonomickej správy MPC dostalo 29. júna email od dodávateľskej spoločnosti centra, podľa ktorého spoločnosť menila číslo bankového účtu. Vedúci zamestnanec rozposlal tento mail všetkým zamestnancom, aby zaevidovali zmenu účtu dodávateľskej spoločnosti. V pondelok 17. augusta vyplatili faktúry, zistili však, že mail bol podvodný a dodávateľ účet nemenil a ani tento email neprišiel od neho. Peniaze teda nevyplatili dodávateľskej spoločnosti ale na účet z podvodného mailu. Riaditeľka Metodicko-pedagogického centra dnes preto podala trestné oznámenie na neznámeho páchateľa pre podozrenie z podvodu.


Riaditeľka centra sa dnes nechcela vyjadriť o akého dodávateľa ide, keďže celá záležitosť je predmetom vyšetrovania. Pripustila však, že niekde sa stala chyba. Metodicko-pedagogické centrum má s dodávateľom štandardnú zmluvu, podľa ktorej by pri akejkoľvek zmene mali urobiť dodatok zmluvy. V tomto prípade sa to však nestalo.


Právnik Metodicko-pedagogického centra Branislav Juhás dnes uviedol, že páchateľ sa vydával za zamestnanca spoločnosti, ktorá je dodávateľom MPC. Zneužil logo spoločnosti, sfalšoval pečiatku a nabúral sa tiež do domény spoločnosti, čiže zaslal informáciu o zmene účtu pod podobným mailom. Hovorkyňa ministerstva školstva pre priamo riadené organizácie Monika Hucáková v súvislosti s prípadom povedala, že rezort tiež bude čakať na výsledky vyšetrovania.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona