Meteorológovia varujú: Zima príde už na konci novembra

NETKY.SK • 24 November 2016, 09:25 • 2 min
Meteorológovia varujú: Zima príde už na konci novembra

BRATISLAVA – Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) upozorňuje na výraznú zmenu počasia. Na konci novembra sa má výrazne ochladiť a snežiť bude na celom Slovensku.

slovakia

left justify in out

imgPosledné dni bolo na Slovensku rekordne teplo a teploty sa pohybovali až okolo 17 stupňov Celzia. „Situácia sa však už v týchto chvíľach mení, keďže nad Britskými ostrovmi mohutnie tlaková výš. Zajtra sa začne z oblasti Islandu presúvať ďalej na východ tlaková níž a v sobotu 26.11. sa presunie nad Škandináviu. Súčasne sa tlaková výš nad Britskými ostrovmi prepojí s výšou nad Grónskom a po prednej strane tohto útvaru začne prúdiť studený vzduch do nižších zemepisných šírok,“ informuje SHMÚ na svojom webe.

 

„V nedeľu 27.11. sa tlaková níž presunie nad západne Rusko a s ňou spojený studený front bude postupovať cez strednú Európu ďalej na juh. Po jeho prechode k nám začne prúdiť studený, pôvodom arktický vzduch,“ dodávajú meteorológovia.

 

 

 

Výrazne sa ochladí

 

„Začiatkom budúceho týždňa očakávame na severe celodenné mrazy, na juhu bude cez deň zväčša len slabo nad nulou. Noci budú mrazivé na celom území, na severe postupne až okolo -10 °C. Ochladenie bude sprevádzané aj silným severným vetrom a snehovými prehánkami, pričom na severe bude aj trvalejšie snežiť,“ predpovedá SHMÚ.

 

Najviac sa sa ochladí na severe, oproti uplynulým teplým dňom až o 15-20 °C. V úvode budúceho týždňa bude na severe mrznúť po celý deň. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies