Meteorológovia varujú: Viaceré miesta na Slovensku zasiahne silný dážď

NETKY.SK • 17 August 2016, 12:47 • 2 min
Meteorológovia varujú: Viaceré miesta na Slovensku zasiahne silný dážď

BRATISLAVA – Meteorológovia vydali na dnešný deň výstrahu pred silným dažďom. Varovanie platí pre niektoré okresy Banskobystrického, Košického, Prešovského a Žilinského kraja. O výstrahe informuje Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na svojej internetovej stránke.

slovakia

left justify in out

SHMÚ očakáva ojedinele výskyt dažďa s úhrnom zrážok 25 až 40 mm. Výstraha prvého stupňa platí dnes do 10.00 h pre viaceré okresy Banskobystrického a Žilinského kraja, do 13.00 h pre niektoré okresy Košického a Prešovského kraja.

 

img

 

Predpoveď počasia na stredu:

Prevažne zamračené a na mnohých miestach prehánky alebo dážď, ojedinele aj búrky. Neskôr od západu menej zrážok a menej oblačnosti. Denná teplota 16 až 23, na juhu miestami okolo 23 st. Slabý alebo severný vietor do 20 km/h.

 

Štvrtok:

Malá, miestami prechodne zväčšená, oblačnosť a ojedinele prehánky a búrky. Najnižšia nočná teplota 13 až 8, v dolinách okolo 6 st. Najvyššia denná teplota 23 až 27, na severe okolo 21 st. Slabý vietor.

 

Piatok:

Polooblačno až oblačno a miestami občasný dážď, prehánky, ojedinele aj búrky. Zrážky najmä v západnej polovici územia. Najnižšia nočná teplota 16 až 11 st., v dolinách ojedinele aj chladnejšie. Najvyššia denná teplota 23 až 28, na Kysuciach, Orave, Liptove a Spiši okolo 21 st. Slabý vietor.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies