Meteorológovia varujú v stredu a štvrtok pred vetrom na horách

NETKY.SK • 8 Marec 2023, 08:47 • 2 min
Meteorológovia varujú v stredu a štvrtok pred vetrom na horách

BRATISLAVA - Meteorológovia varujú v stredu a štvrtok (9. 3.) pred vetrom na horách. V tejto súvislosti vydali výstrahy prvého stupňa pre niektoré okresy Banskobystrického, Prešovského a Žilinského kraja. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informuje na svojom webe.

slovakia

left justify in out

V okresoch Ružomberok, Banská Bystrica, Brezno, Tvrdošín, Liptovský Mikuláš a Poprad platia výstrahy prvého stupňa pred vetrom na horách až do štvrtka do 21.00 h. Výstrahy platia rovnako pre okresy Námestovo, Dolný Kubín, Turčianske Teplice, Martin a Žilina. Pred vetrom na horách tu meteorológovia upozorňujú od 15.00 h do štvrtka 2.00 h. "V týchto okresoch sa na horách nad pásmom lesa miestami očakáva výskyt vetra, ktorý dosiahne krátkodobo (v nárazoch) rýchlosť 110 až 135 kilometrov za hodinu, a/alebo priemernú rýchlosť 70 až 85 kilometrov za hodinu, teda až víchrica," uviedol SHMÚ. V okresoch Tvrdošín a Námestovo bude v stredu od 14.00 h platiť výstraha prvého stupňa pred vetrom. Meteorológovia vydali to isté aj pre okres Poprad, avšak s platnosťou od 20.00 h. "Očakáva sa výskyt vetra s priemernou rýchlosťou nad 45 kilometrov za hodinu, a/alebo s nárazmi na úrovni 65 až 85 kilometrov za hodinu," uzavreli meteorológovia. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies