Meteorológovia varujú pred veterným víkendom

NETKY.SK • 12 November 2016, 13:51 • 2 min
Meteorológovia varujú pred veterným víkendom

BRATISLAVA - Meteorológovia varujú pred veterným víkendom. Pred silným vetrom a snehovými závejmi varujú v Banskobystrickom, Košickom a Prešovskom kraji, kde Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahu druhého stupňa.

slovakia

left justify in out

Informuje o tom na svojej internetovej stránke. Vietor by tak mohol v týchto oblastiach dosiahnuť rýchlosť 80 až 110 kilometrov za hodinu.

 

Potrápiť by mal aj Bratislavský, Trenčiansky, Nitriansky, Trnavský a Žilinský kraj, v ktorom hrozia taktiež snehové jazyky a záveje. Pre tieto kraje vydali meteorológovia zatiaľ prvý výstražný stupeň. Vietor by mohol miestami dosiahnuť rýchlosť 60 až 75 kilometrov za hodinu a môže predstavovať potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity.

 

V Banskobystrickom, Košickom a Prešovskom kraji pretrvá silný vietor aj počas nedele (13. 11.) až do 15.00 h. Vo zvyšných krajoch vyhlásili výstrahu prvého stupňa pred vetrom. Zároveň však pre Banskobystrický, Žilinský, Prešovský a Košický kraj platí na tento deň výstraha pred snehovými jazykmi a závejmi.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies