Meteorológovia varujú pred silným vetrom predovšetkým na horách

NETKY.SK • 28 Február 2017, 10:05 • 2 min
Meteorológovia varujú pred silným vetrom predovšetkým na horách

BRATISLAVA - Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahu prvého stupňa pred vetrom na celom území Slovenska. Zároveň vydal i výstrahu druhého stupňa pred silným vetrom na horách, ktorý môže miestami dosiahnuť rýchlosť 115 až 145 km/h. Meteorológovia o tom informujú na svojej internetovej stránke.

slovakia

left justify in out

Pred silným vetrom varujú v okresoch Žilina, Martin, Ružomberok, Banská Bystrica, Brezno, Poprad, Liptovský Mikuláš, Tvrdošín, Dolný Kubín a Námestovo. "Predpokladaná rýchlosť vetra je v danom ročnom období a oblasti nadpriemerná a predstavuje zvýšené nebezpečenstvo pre ľudské aktivity," upozorňujú meteorológovia.

Výstraha platí do 3.00 h.

 

img

 

Predpoveď počasia na utorok:

Spočiatku prevažne polojasno, postupne miestami, najmä v západnej polovici, oblačno. Ojedinele slabý dážď, vo vysokých polohách slabé sneženie. Veľmi teplo. Najvyššia denná teplota 13 až 17 st, na Kysuciach, Orave, Liptove, Spiši a Horehroní okolo 11 st. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo 1 st.Prevažne južný vietor 4 až 10 m/s (15 až 35 km/h), ojedinele okolo 12 m/s (45 km/h), v nárazoch miestami do 23 m/s (85 km/h). Na horách búrlivý vietor až silná víchrica.

 

Streda:

V noci zamračené a na mnohých miestach dážď, od cca 1700 m, nad ránom od 900 sneženie. Cez deň od západu prechod k premenlivej oblačnosti a miestami, najmä na východe dážď alebo prehánky, od cca 900 m sneženie. Najnižšia nočná teplota 5 až 0, na juhovýchode okolo 7 st. Najvyššia denná teplota 7 až 12, na Kysuciach, Orave, v Liptove a na Spiši okolo 5 st. Juhozápadný až západný vietor 4 až 10 m/s(15 až 35 km/h), v nárazoch miestami okolo 15 m/s (55 km/h). Cez deň slabnutie vetra. Na hrebeňoch hôr v noci ešte búrlivý vietor až víchrica.

 

Štvrtok:

Premenlivá, prechodne veľká oblačnosť. V noci ojedinele, cez deň miestami dážď alebo prehánky. Od cca 1000 m sneženie. Najnižšia nočná teplota 0 až -4, na juhozápade okolo 2 st.Najvyššia denná teplota 9 až 13, na severe miestami okolo 7 st. Slabý premenlivý, popoludní juhozápadný až západný vietor 4 až 9 m/s (15 až 30 km/h). Na horách búrlivý vietor.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona