Meteorológovia varujú pred poľadovicou a hmlou, spoje do Bratislavy meškajú až 60 minút

NETKY.SK • 25 Január 2016, 10:40 • 2 min
Meteorológovia varujú pred poľadovicou a hmlou, spoje do Bratislavy meškajú až 60 minút

BRATISLAVA – Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal na dnešný deň pre celé Slovensko výstrahu I. stupňa pred poľadovicou, ku ktorej sa na niektorých miestach môže pridať aj hmla. O výstrahách informuje SHMÚ na svojej internetovej stránke.

slovakia

left justify in out

Pre väčšinu okresov Banskobystrického, Trenčianskeho, Košického, Prešovského a Žilinského kraja platí výstraha pred poľadovicou na celý deň, pre okresy Bratislavského, Nitrianskeho a Trnavského kraja pre dopoludňajšie hodiny.

 

Na východe Slovenska treba podľa meteorológov počítať dopoludnia aj s hmlou, SHMÚ vydal výstrahu I. stupňa pre okresy Prešovského a Košického kraja, pričom dohľadnosť predpokladá miestami 50 až 200 metrov.

 

Výstrahy pondelok:

 

img

 

Výstrahy utorok:

 

img

 


Poľadovica ovplyvnila aj premávku bratislavskej MHD v rannej špičke. "Zaznamenali sme nepravidelnú dopravu, prišlo k zdržaniam i výpadkom niektorých liniek," priznala hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava (DPB) Adriana Volfová. "V súčasnosti už postupne všetky linky premávajú podľa platných cestovných poriadkov," povedala pre TASR Volfová.
 

"V súčasnosti už postupne všetky linky premávajú podľa platných cestovných poriadkov," povedala pre TASR Volfová. Počas rána prišlo aj k meškaniam liniek prímestskej dopravy. Hovorkyňa Slovak Lines Eva Vozárová informovala, že od 06.30 h začali meškať spoje smerujúce do Bratislavy z okolia Šamorína a Senca. "Meškania na niektorých spojoch dosahujú až 60 minút," uviedla hovorkyňa. "Z ostatných smerov prichádzajú autobusy podľa cestovného poriadku, prípadne len s niekoľkominútovým zdržaním," dodala.

 

Hlavné mesto v rámci zimnej údržby dnes uskutočnilo posypy na mostoch a na nájazdoch na mosty, takisto napríklad na Starých gruntoch a Devínskej ceste. "V súčasnosti sa pracovníci zimnej údržby starajú o odstraňovanie poľadovice na námestiach a chodníkoch," uviedla hovorkyňa hlavného mesta SR Bratislavy Ivana Skokanová.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies