Meteorológovia varujú pred nízkymi teplotami na severe Slovenska: Klesnú až na -15°C

NETKY.SK • 14 November 2016, 20:16 • 2 min
Meteorológovia varujú pred nízkymi teplotami na severe Slovenska: Klesnú až na -15°C

BRATISLAVA - Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) varuje pred nízkymi teplotami v niektorých severných okresoch Slovenska. Ide o okresy Námestovo, Tvrdošín, Liptovský Mikuláš, Poprad a Kežmarok, v ktorých by v utorok (15.11.) do rána mohla klesnúť teplota na niektorých miestach až na mínus 15 stupňov Celzia.

slovakia

left justify in out

Takéto nízke teploty môžu predstavovať potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie a fyzické aktivity v exteriéroch. Aj keď očakávaný mráz nie je v danom ročnom období a pre dané lokality zriedkavý, môže mať vplyv na ľudské zdravie.

 

img

 

Pre stredu (16. 11.) vydal SHMÚ predbežne výstrahu prvého stupňa pred poľadovicou. Tá platí zatiaľ takmer pre celé Slovensko, s výnimkou niektorých severných a južných okresov východného Slovenska. Výstraha pred poľadovicou platí v daný deň od 02.00 h na západnom Slovensku až po 20.00 h na východnom Slovensku.

 

img

 

Všetky sledované diaľničné úseky, rýchlostné cesty na území Slovenska, ako aj cesty I., II., a III. triedy by však mali byť zjazdné. Rovnako zjazdné by mali byť aj horské priechody, ktorých povrch vozoviek je suchý až mokrý. Výnimkou je horský priechod Huty, kde sa nachádza vrstva utlačeného snehu do jedného centimetra, a horský priechod Grajnár, kde je kašovitý sneh tiež do jedného centimetra.

 

Informuje o tom webový portál zjazdnost.sk, pričom Slovenská správa ciest pre nízke teploty upozorňuje na možné vytváranie poľadovice na mokrých alebo vlhkých vozovkách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona