Meteorológovia varujú pred mrazom, miestami bude aj -20 stupňov Celzia

NETKY.SK • 5 Február 2018, 17:49 • 2 min
Meteorológovia varujú pred mrazom, miestami bude aj -20 stupňov Celzia

BRATISLAVA - Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) upozorňuje na výrazný pokles teplôt v noci z pondelka na utorok (6.2.).

slovakia

left justify in out

Ide najmä o lokality v Prešovskom a Žilinskom kraji a na území Banskobystrického a Košického kraja. Meteorológovia očakávajú, že nočné teploty sa budú pohybovať najmä na severe krajiny okolo -15 až -20 stupňov Celzia.

 

V tejto súvislosti vydali výstrahu prvého stupňa pred nízkymi teplotami. "Očakávaný mráz nie je v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavý, ale predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie a fyzické aktivity v exteriéroch," uvádza SHMÚ.

 

Meteorológovia vydali aj hydrologickú výstrahu, ktorá platí pre Veľké Kapušany a tok rieky Latorica. Tá v pondelok o 17.30 h dosiahla 598 centimetrov. SHMÚ v tejto súvislosti vydal výstrahu prvého stupňa.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies