Meteorológovia varujú pre intenzívnym snežením: Tu všade napadne až 50 cm snehu

NETKY.SK • 30 November 2016, 09:32 • 2 min
Meteorológovia varujú pre intenzívnym snežením: Tu všade napadne až 50 cm snehu

BRATISLAVA - Na Kysuciach, Orave i Liptove môže v najbližších dňoch napadnúť až pol metra snehu. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na svojom webe upozorňuje, že intenzívne sneženie sa začne už dnes podvečer.

slovakia

left justify in out

Pre očakávané množstvo snehu - 40 až 50 cm vydáva SHMÚ pre uvedené regióny výstrahu pred snežením 2. stupňa. Platí od dnešnej 18.00 h do piatka (2.12.) 10.00 h.

 

img

 

Ďalšia výstraha SHMÚ, ktorá sa týka severu Slovenska, upozorňuje na silný vietor na horách. V oblasti Vysokých i Nízkych Tatier, Malej i Veľkej Fatry môže od dnešného predpoludnia až do piatkového (2.12.) rána dosiahnuť vietor v polohách nad 1500 m rýchlosť 90 až 110 km/h.

 

img

 

Predpoveď počasia na dnes:

Polojasno až oblačno, od severozápadu pribúdanie oblačnosti. Ojedinele, na severe večer na viacerých miestach, slabé sneženie. Denná teplota -2 až 5 st. Západný až severozápadný vietor do 25 km/h, na východe väčšinou slabý vietor.

 

Štvrtok:

Oblačno až zamračené. Na mnohých miestach sneženie alebo dážď so snehom, na juhu cez deň aj dážď. Na severe miestami výdatnejšie sneženie. Nočná teplota -2 až -7, na juhozápade okolo 0 st. Denná teplota -1 až +6 st. Západný až severozápadný vietor do 30 km/h, miestami v nárazoch do 55 km/h. Na východe väčšinou slabý vietor.

 

Piatok:

Oblačno až zamračené. Na mnohých miestach dážď alebo dážď so snehom, od cca 500 m, v severnej polovici a na východe aj nižšie, sneženie, miestami aj výdatné. V polohách nad 500 m tvorba snehových jazykov a závejov. Ojedinele poľadovica. Cez deň ubúdanie zrážok. Najnižšia nočná teplota 1 až -3, na juhozápade okolo 3 st. Najvyššia denná teplota 3 až 8, na severe okolo 1 st. Západný až severozápadný vietor 4 až 10 m/s (15 až 35 km/h), miestami v nárazoch 15 až 20 m/s (55 až 70 km/h), popoludní bude slabnúť. Na horách spočiatku búrlivý vietor až víchrica.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies