Meteorológovia varujú: Na severe Slovenska pretrváva výstraha pred silným vetrom

NETKY.SK • 11 Január 2015, 11:18 • 2 min
Meteorológovia varujú: Na severe Slovenska pretrváva výstraha pred silným vetrom

BRATISLAVA - Na severe Slovenska aj dnes pretrváva meteorologická výstraha druhého stupňa pred silným vetrom.

slovakia

left justify in out

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) varuje pred vetrom so silou 26 až 33 metrov za sekundu v 13 okresoch. Meteorológovia ho predpovedajú v nadmorských výškach približne 1 300 metrov nad morom. Podľa aktuálnej predpovede bude výstraha druhého stupňa trvať do pondelka 12. januára do 15:00.

 

Ľudia by si mali dávať na silný vietor pozor v okresoch Čadca, Námestovo, Žilina, Martin, Turčianske Teplice, Dolný Kubín, Ružomberok, Banská Bystrica, Tvrdošín, Liptovský Mikuláš, Brezno, Poprad a Kežmarok. 

 

Meteorológovia zároveň vydali aj hydrologickú výstrahu prvého stupňa pre okresy Skalica a Senica, ktorá platí dnes od 11:00 do pondelka 12. januára do 7:00. Prvý stupeň výstrahy upozorňuje na jav, ktorý môže spôsobiť relatívne malé nebezpečenstvo a škody na majetku menšieho rozsahu. Môže sa vyskytnúť aj niekoľkokrát do roka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies