Meteorológovia varujú: Na horách bude počas víkendu veterno, východ zasiahnu intenzívne zrážky

NETKY.SK • 4 November 2016, 10:17 • 2 min
Meteorológovia varujú: Na horách bude počas víkendu veterno, východ zasiahnu intenzívne zrážky

BRATISLAVA - Víkend bude v slovenských horách veterný. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal pre sobotu (5.11.) a nedeľu (6.11.) výstrahu prvého, najnižšieho stupňa.

slovakia

left justify in out

Platí to pre horské polohy od 1500 metrov nad morom. Vietor tu môže krátkodobo v nárazoch dosahovať rýchlosť 25 až 33 metrov za sekundu (90 až 120 kilometrov za hodinu). Rozfúkať by sa malo v sobotu napoludnie, výstraha platí až do nedele 3.00 h ráno.

 

img

 

img

 

V nedeľu môže zasiahnuť krajný východ krajiny intenzívny dážď. SHMÚ vydal výstrahu prvého, najnižšieho stupňa pre okresy Michalovce, Sobrance, Trebišov, Humenné, Medzilaborce, Snina, Stropkov, Svidník, Vranov nad Topľou. Miestami tu môže spadnúť 35 až 50 milimetrov zrážok.

 

img

 

Predpoveď počasia na piatok:

Jasno až polojasno, miestami až oblačno. Ráno a dopoludnia v nižších polohách ojedinele hmla alebo nízka oblačnosť. Najvyššia denná teplota 6 až 11, na severe, na Horehroní a na Spiši väčšinou okolo 4 st. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo -2 st. Slabý južný, na západe postupne juhovýchodný až južný vietor 3 až 7 m/s (10 až 25 km/h).

 

Sobota:

Polojasno až oblačno. V priebehu dňa od juhu pribúdanie oblačnosti a miestami slabý dážď, na hrebeňoch Tatier sneženie. Najnižšia nočná teplota 2 až -2, v dolinách a kotlinách miestami okolo -4 st. Najvyššia denná teplota 5 až 10, na juhozápade 10 až 14 st. V noci juhovýchodný až južný vietor 2 až 7 m/s (5 až 25 km/h), cez deň prevažne juhovýchodný vietor 3 až 9 m/s (10 až 30 km/h), v nárazoch miestami okolo 15 m/s (55 km/h). Na horách prudký až búrlivý vietor, na hrebeňoch hôr popoludní až víchrica.

 

Nedeľa:

Oblačno až zamračené a postupne na viacerých miestach dážď, na hrebeňoch Tatier sneženie. Ojedinele aj intenzívne zrážky. Najnižšia nočná teplota 10 až 4 st. Najvyššia denná teplota 7 až 13 st. Juhovýchodný až južný vietor 2 až 7 m/s (5 až 25 km/h), cez deň v západnej polovici územia zoslabne. Na hrebeňoch hôr spočiatku búrlivý vietor.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies