Meteorológovia varujú: Celé Česko zasiahne silný vietor!

NETKY.SK • 21 Október 2014, 20:50 • 2 min
Meteorológovia varujú: Celé Česko zasiahne silný vietor!

PRAHA - Varovanie pred veľmi silným nárazovým vetrom, ktoré platí pre celé územie ČR, vydal dnes tamojší hydrometeorologický ústav.

slovakia

left justify in out

Kým v českých krajoch môže vietor dosiahnuť aj rýchlosť viac ako 100 kilometrov za hodinu, na Morave by mali byť jeho nárazy o čosi miernejšie.
     

Nárazom vetra budú od dnešných večerných hodín vystavené nielen horské oblasti, najskôr Krušné hory, ale aj nížinaté oblasti, kde je to skôr výnimka, uviedla meteorologička verejnoprávnej Českej televízie Alena Zárybnická.
     

Varovanie nadobudlo platnosť dnes o 20.00 h a platí do stredy šiestej hodiny rannej.
     

Meteorológovia odporučili občanom zabezpečiť si okná, dvere, ale aj upevniť voľne uložené predmety. Súčasne upozornili na nutnosť obmedzenia horských túr a vyhýbania sa predovšetkým horským hrebeňom.
     

Odborníci adresovali osobitné upozornenie motoristom s tým, že ovládanie ich "tátošov" môžu silné nárazy vetra značne skomplikovať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies