Meteorológovia varovali pred búrkami na severe Nového Južného Walesu

NETKY.SK • 29 Október 2013, 08:28 • 2 min
Meteorológovia varovali pred búrkami na severe Nového Južného Walesu

SYDNEY - Austrálsky meteorologický úrad dnes vydal varovanie pred silnými búrkami s krupobitím a prudkým vetrom na severe Nového Južného Walesu (NSW).

slovakia

left justify in out

Podľa meteorológov sa búrky dajú čakať v najbližších hodinách a ohrozené sú aj lokality a mestá Lismore, Grafton, Coffs Harbor, Port Macquarie, Taree, Newcastle, Gosford, Cessnock, Maitland, Armidale, Tenterfield a Tamworth, uviedla tlačová agentúra Sinchua.

Šéf hasičov a záchranárov v NSW Ian Krimmer povedal, že silný vietor spôsobil chaos v Sydney a museli zasahovať. V metropolitnej oblasti Sydney vietor vyvracal stromy, poškodil elektrické vedenia a niekoľko striech. Troch ľudí odviezli do nemocnice po tom, ako ich zasiahol padajúci strom na južnom predmestí Sydney. Energetická dodávateľská spoločnosť Ausgrid sa snažila obnoviť dodávky elektriny vo viacerých oblastiach.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona