Meteorológovia upozorňujú na sneženie, silný vietor i poľadovicu

NETKY.SK • 3 Február 2023, 08:24 • 2 min
Meteorológovia upozorňujú na sneženie, silný vietor i poľadovicu

BRATISLAVA - V Žilinskom a Trenčianskom kraji a časti Prešovského kraja platia v piatok výstrahy pred snežením. V niektorých okresoch sa môžu tvoriť aj snehové jazyky a záveje. Meteorológovia upozorňujú aj na poľadovicu.

slovakia

left justify in out

Na severe a západe územia SR očakávajú silný vietor. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informoval na svojom webe. Výstrahy prvého aj druhého stupňa pred snežením platia až do večerných hodín. Meteorológovia upozorňujú aj na tvorbu snehových jazykov a závejov v Žilinskom kraji a okresoch Ilava, Považská Bystrica, Púchov, Prievidza, Kežmarok, Poprad a Stará Ľubovňa. Počas piatka treba rátať aj s poľadovicou. Vyskytnúť sa môže najmä v okresoch Nitrianskeho, Trenčianskeho, Trnavského a Žilinského kraja. Pre Bratislavský, Trnavský a Nitriansky kraj platia popoludní až do ďalšieho dňa výstrahy druhého stupňa pred silným vetrom. Prvostupňovú výstrahu vydal SHMÚ pre viaceré okresy v Žilinskom a Trenčianskom kraji a Poprad. Silný vietor sa očakáva aj v horských oblastiach, najmä v Žilinskom a Trenčianskom kraji. Popoludní tam platia výstrahy prvého aj druhého stupňa. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona