Meteorológovia prezradili, ako bude na Vianoce!

NETKY.SK • 16 December 2016, 08:07 • 2 min
Meteorológovia prezradili, ako bude na Vianoce!

BRATISLAVA – Vianoce sa nezadržateľne blížia, otázkou ostáva, či budú na snehu, alebo na blate?! Meteorológovia zo Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) už vedia, ako bude na Štedrý deň.

slovakia

left justify in out

Podľa SHMÚ máme pred Vianocami čakať ochladenie. Začiatkom týždňa k nám bude opäť prúdiť arktický vzduch, s ktorým príde okrem znížených teplôt aj sneh s vetrom.

 

img

 

„Na prelome týždňov očakávame, že sa znova začne ochladzovať,“ informuje SHMÚ, podľa ktorého máme zmenu očakávať už v pondelok (12.12).

 

„Znamená to znovu veterno, sneženie najmä na severe a postupne aj silnejšie nočné mrazy, pričom na severe sa opäť budú vyskytovať aj celodenné mrazy. Situácia bude podobná, ako v úvode decembra (teda veterno, s prehánkami, na severe aj s trvalejším snežením a výrazným ochladzovaním počas dňa), no vietor bude väčšinou trochu slabší a očakávame menej snehových zrážok. Ochladenie by však malo byť o niečo razantnejšie, už večer bude mrznúť na celom území, pričom na severe sa ochladí až na -10 stupňov Celzia,“ informujú meteorológovia

 

Počasie na Vianoce

Chladné počasie však nevydrží na Slovensku dlho a podľa meteorológov sa oteplí práve na Vianoce. Znamená to, že na Štedrý deň snežiť s veľkou pravdepodobnosťou nebude.

 

Meteorológovia predpovedajú, že teploty sa počas Štedrého dňa budú pohybovať na bodom mrazu, v noci však klesnú pod neho až na mínus štyri stupne Celzia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona