Meteorológovia opäť varujú pred vysokými teplotami!

NETKY.SK • 8 Júl 2021, 09:26 • 2 min
Meteorológovia opäť varujú pred vysokými teplotami!

Extrémne teplo! Takto znie dnešná predpoveď Slovenského hydrometeorologického ústavu, ktorý varuje pred extrémne vysokými teplotami.

slovakia

left justify in out

Vysoké teploty zasiahnu v priebehu dneška a to najmä na juhozápadnom území Slovenska. 

 

 

img

 

Tretí, najvyšší stupeň výstrah pred vysokými teplotami bude od 15:00 do 17:00 platiť v okresoch: Malacky, Pezinok, Bratislava, Senec, Trnava, Galanta, Dunajská Streda, Šaľa, Komárno, Nové Zámky a Levice. Teplota vzduchu v týchto okresoch môže ojedinele dosiahnuť 38 stupňov Celzia.

 

Súvisiaci článok: Čo čaká dovolenkárov? Pozrite si podmienky vstupu do niektorých dovolenkových destinácií


Druhý stupeň platí od 15:00 do 17:00 pre okresy: Michalovce, Trebišov, Vranov nad Topľou, Košice, Košice – okolie, Rožňava, Revúca, Rimavská Sobota, Poltár, Lučenec, Detva, Zvolen, Krupina a Veľký Krtíš. Ďalej pre okresy Banská Štiavnica, Žiar nad Hronom, Žarnovica, Prievidza, Partizánske, Zlaté Moravce, Nitra, Topoľčany a Bánovce nad Bebravou. Tiež pre okresy Púchov, Ilava, Trenčín, Nové Mesto nad Váhom, Piešťany, Hlohovec, Myjava, Senica a Skalica. Teploty v daných okresoch môžu dosiahnuť 35 až 37 stupňov Celzia.

 

img

Vo zvyšných okresoch, najmä na severe a severovýchode Slovenska, bude platiť od 15:00 do 17:00 prvý stupeň výstrahy pred vysokými teplotami. SHMÚ upozorňuje, že maximálna denná teplota v týchto okresoch môže dosiahnuť 33 až 34 stupňov Celzia. Nezabudnite dodržiavať pitný režim!

 

img

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies