Meteorológovia opäť varujú pred horúčavami

NETKY.SK • 20 Jún 2012, 11:19 • 2 min
Meteorológovia opäť varujú pred horúčavami

Meteorológovia opäť varujú pred horúčavami

slovakia

left justify in out

img

Meteorológovia aj dnes varujú ľudí pred vysokými teplotami vzduchu. Pre väčšinu územia preto platí výstraha 2. stupňa, keďže teploty môžu dosiahnuť od 32 do 36 stupňov Celzia. Pre severné oblasti, kde sa teploty môžu vyšplhať na 30 stupňov, platí výstraha 1. stupňa.

"Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov," uvádza na svojej webovej stránke Slovenský hydrometeorologický ústav.

Ľudia by počas horúčav mali dbať na dodržiavanie pitného režimu. Dospelý človek by mal počas dňa vypiť najmenej tri litre nápojov. Tie by sa mali prijímať pravidelne v menších dávkach, vhodnejšie sú vlažné nápoje. Potreba pitia rastie nielen v závislosti od vonkajšej teploty, ale aj od telesnej aktivity a zdravotného stavu. Najmä u detí treba dbať na to, aby pili pred, počas i po fyzickej námahe.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies