Meteorológovia varujú pred vetrom aj snehovými závejmi, poriadne sa ochladí

NETKY.SK • 12 December 2016, 09:37 • 2 min
Meteorológovia varujú pred vetrom aj snehovými závejmi, poriadne sa ochladí

BRATISLAVA - Vodičom na severe a východe Slovenska môžu cestu miestami komplikovať snehové jazyky a záveje. V okresoch Čadca, Námestovo, Tvrdošín, Liptovský Mikuláš a Poprad sa očakáva aj sneženie. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) preto vydal výstrahy prvého stupňa.

slovakia

left justify in out

img

 

img

Meteorológovia okrem toho varujú aj pred silným vetrom. Výstraha platí pre všetky kraje s výnimkou Trenčianskeho. Vietor môže miestami v nárazoch dosiahnuť rýchlosť 18 až 23 metrov za sekundu (60 až 85 km/h). Na hrebeňoch hôr to môže byť ešte viac, a to 25 až 30 metrov za sekundu (90 až 110 km/h).

 

img

 

Predpoveď počasia na pondelok:

Premenlivá, prechodne až veľká oblačnosť. Na mnohých miestach dážď alebo dážď so snehom. Od cca 600 m, neskôr aj v nižších polohách sneženie. Ojedinele tvorba snehových jazykov. Popoludní od severu výrazne ochladenie! Denná teplota 1 až 7 st. Prevažne severozápadný vietor do 35 km/h, miestami v nárazoch 55 až 85 km/h.

Na horách nad pásmom lesa až víchrica.

 

Utorok:

Prevažne polojasno, v noci na severe spočiatku viac oblakov a miestami snehové prehánky. Chladno. Nočná teplota -6 až -12, v dolinách a kotlinách miestami -12 až -18 st. Denná teplota -5 až 2 st. Slabý, v noci spočiatku severný vietor do 40 km/h, v nárazoch miestami okolo 60 km/h.

 

img

 

Streda:

Polojasno až oblačno, ojedinele sneženie. Neskôr popoludní ďalšie pribúdanie oblačnosti a na severe k večeru sneženie na viacerých miestach. Najnižšia nočná teplota -5 až -11, na severe a v Turci -11 až -17 st. Najvyššia denná teplota -2 až 3, na krajnom severovýchode okolo -4 st. Slabý vietor.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies