Metelka verí, že striebro je len časť darčeka k tridsiatke

NETKY.SK • 10 September 2016, 08:02 • 2 min
Metelka verí, že striebro je len časť darčeka k tridsiatke

RIO DE JANEIRO - Slovenský reprezentant v cyklistike Jozef Metelka si v piatok popoludní vybojoval striebornú medailu na XV. paralympijských hrách v brazílskom Riu de Janeiro.

slovakia

left justify in out

Na Olympijskom velodróme bol na kilometrovej trati s pevným štartom nad jeho sily len favorizovaný Brit Jody Cundy. "Briti majú úplne iné podmienky čo sa týka vývoja a materiálneho zabezpečenia. Majú bicykle zostrojené na mieru. So striebrom teda môžem byť spokojný,“ povedal už s medailou na krku 30-ročný rodák z Piešťan. "Preteky dopadli podľa očakávania. Dúfali sme, že striebro nejakým spôsobom získam a aj sa mi to podarilo. Štart som mal trochu pomalší a prvé kolo bolo také 'maslové' v porovnaní s tým, na čo som na tréningoch zvyknutý. Potom sa to rozbehlo a dúfal som, že to udržím. A posledné kolo to bolo doslova o prežití,“ dodal Metelka, ktorého už v sobotu čakajú stíhacie preteky na 4 km.


Zverenec trénerského tandemu Kyleigh Manners a Tom Kirk bol pred piatkovými pretekmi úplne pokojný. "Pred štartom som nebol nervózny a isto nebudem ani v sobotu. Musím byť absolútne pokojný a vtedy zo seba viem dostať maximálny výkon,“ prezradil.


Jozef Metelka krátko pred svojou paralympijskou premiérou oslávil okrúhlu tridsiatku (nar. 8. septembra 1986), ziskom medaily si teda pripravil pekný darček. "Dúfam, že je to len prvá časť narodeninového darčeka. Verím, že sa mi ešte aspoň raz podarí dostať sa na pódium,“ dodal.


Pre Slovensko je Metelkovo striebro druhá medaila za dva dni na PH 2016. Už v sobotu sa zbierka cenných kovov môže rozrásť, šancu na to má práve Metelka či trio strelcov Veronika Vadovičová, Radoslav Malenovský a Jozef Široký.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies