Metanol naďalej straší českých konzumentov alkoholu

NETKY.SK • 26 Február 2014, 08:41 • 2 min
Metanol naďalej straší českých konzumentov alkoholu

PRAHA - Prvý prípad otravy metanolom v českom kraji Vysočina vyšetrujú tamojší kriminalisti. Obeťou je 58-ročný muž, ktorý je už od nedele v starostlivosti špecialistov nemocnice v Novom Meste na Morave.

slovakia

left justify in out

Vyšetrovatelia sa teraz usilujú vypátrať, kde sa dostal k alkoholu s vyšším obsahom metanolu, ako to potvrdila laboratórna analýza odobratej vzorky.
      

Ďalší priotrávený metanolom je už niekoľko dní hospitalizovaný v Boskoviciach v okrese Blansko v Juhomoravskom kraji. Zdravotný stav tohto 52-ročného pacienta, ktorého hospitalizovali v kritickom stave, sa podľa informácií českých elektronických médií zlepšuje.
      

Už dnes je zrejmé, že nedeľňajšie úmrtie 61-ročnej ženy z okolia stredočeského Berouna nespôsobil metanol. Vyplýva to z medzičasom zverejnených záverov pitvy i toxikologickej analýzy. Príčinou smrti ženy, ktorá konzumovala v predvečer úmrtia vodku, mohli byť zdravotné problémy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies